Μυστήριος θάνατος Τούρκου μεγαλο-διακινητή ηρωίνης στις φυλακές Κορυδαλλού

Μυστήριος θάνατος Τούρκου μεγαλο-διακινητή ηρωίνης στις φυλακές Κορυδαλλού

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο υπό άγνωστες συνθήκες, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού την Δευτέρα το απόγευμα, ενός Τούρκου κρατουμένου που φερόταν ως αρχηγός της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1 -από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα- που αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με tovima.gr.

Κι αυτό λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί από τις δικαστικές αρχές του Πειραιά, ο κύκλος των ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση.

O Τούρκος που είχε κινητικά προβλήματα εκ γενετής είχε συλληφθεί από την πρώτη φάση των ερευνών στην Αθήνα. Ο αποθανών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε καθοδηγητικό ρόλο στην μεταφορά της ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο, στο ξέπλυμα χρήματος στην Ελλάδα, ενώ συνεργαζόταν με ομοεθνείς του που διέμεναν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε μεταφερθεί, προ μερικών ημερών, με αίτημά του, από την Ε Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων, με επίκληση σοβαρού προβλήματος υγείας. Όμως εκεί , σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είχε κανονίσει συνάντηση με ομοεθνή του κρατούμενο με άγνωστο περιεχόμενο συζήτησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν επιβεβαιώθηκε ότι αντιμετώπιζε κρίσιμο πρόβλημα υγείας, ενώ μετά τον θάνατό του επιχειρείται να διερευνηθεί ποιό ήταν το θέμα της επαφής του με συγκρατούμενο του.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση του Noor-1 o αριθμός των κατηγορουμένων επιχειρηματιών προσεγγίζει τα 40 άτομα, ενώ έχουν υπάρξει καταγγελίες για απειλές κι εκβιάσεις σε βάρος εμπλεκομένων της υπόθεσης.Σχόλια