Μύθοι και αλήθειες γύρω από την απιστία

Μύθοι και αλήθειες γύρω από την απιστία

Είτε είσαι παντρεμένη για 20 μέρες ή 20 χρόνια, κανένας δεν έχει ανοσία στην απιστία. Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν άλλου είδους απιστίες. Με τη δουλειά, με το χόμπι, με όλα αυτά που τραβάνε την προσοχή. Εδώ είναι μερικοί από τα σημαντικότερους μύθους για την απιστία.

Μύθος 1. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως εξαπάτηση σε υγιείς γάμους. Σύμφωνα με μια μελέτη από τον ψυχολόγο Γκάρι Νιούμαν, το 68% των ανδρών που έχουν εξαπατηθεί, ήταν πεπεισμένοι ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε αυτούς. Όταν έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο, μειώνεται η πιθανότητα των εταίρων να αποφασίσουν να φλερτάρουν με κάποιον άλλο. Τα ζευγάρια πρέπει να είναι προσεκτικά και ευαίσθητα στις ανάγκες των συντρόφων τους. Όταν αυτές οι ανάγκες ικανοποιούνται, είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψουν στον πειρασμό.

Μύθος 2. Όσοι απιστούν, πάντα επιλέγουν κάποιον πιο ελκυστικό από το σύντροφό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με μία έρευνα, μόνο το 12% των ανδρών λένε ότι η γυναίκα με την οποία είχαν ερωτική σχέση ήταν πιο όμορφη και ελκυστική από τη σύζυγό τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα αντικείμενο για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, η εμφάνιση δεν αποτελεί το παν.

Μύθος 3. Για την απιστία φταίνε και οι 2 πλευρές. Μερικές φορές, όταν ένα άτομο μαθαίνει για την απιστία του συντρόφου του, αρχίζει να κάνει ερωτήσεις όπως: «τι έγινε λάθος», «τι έκανα λάθος.» Δεν πρέπει να κατηγορείς ή να καταδικάζεις τον εαυτό σου για τις ενέργειες και τη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για ό, τι κάνει.

Μύθος 4. Ο κύριος λόγος για την απιστία είναι πάντα η ανάγκη για σεξ. Μπορεί να θεωρηθεί ότι η έλλειψη του σεξ στο σπίτι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους επιδιώκουν οι άνδρες και οι γυναίκες τη σεξουαλική ικανοποίηση έξω, αλλά σύμφωνα με τις στατιστικές, άνδρες και γυναίκες έχουν απιστήσει, όχι λόγω της ανάγκης για σεξ, αλλά σε περιόδους κρίσης ή προσωπικών προβλημάτων. Για τους άνδρες, αυτό είναι ο χρόνος όταν αισθάνονται ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη, όπως η γέννηση του παιδιού τους ή ακόμα και τον ίδιο το γάμο. Κρίση μέσης ηλικίας είναι ένας άλλος παράγοντας. Είναι η επιθυμία του άνδρα να κρατήσει τη νεανικότητα και τον ανδρισμό του, για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι αρεστός και σεξουαλικά ενεργός. Για τις γυναίκες, αυτό είναι η στιγμή όταν αρχίζουν να αισθάνονται περισσότερο ως νταντάδες από ελκυστικές γυναίκες. Επιδιώκουν να αντισταθμίσουν αυτό το συναίσθημα με το φλερτ και ερωτοτροπούν με άλλα αρσενικά. Το φαινόμενο της «έρημης φωλιάς», όταν τα παιδιά φύγουν από το σπίτι, επηρεάζει επίσης την απόφαση για απιστία.

 

 Σχόλια