Μύθοι και Πραγματικότητα για τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Μύθοι και Πραγματικότητα για τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Όταν βλέπεις ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, φαντάζεσαι ότι  είναι περνούν πολύ χρόνο μαζί, δεν τσακώνονται, έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους κ.α. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Πιο κάτω θα διαβάσεις για τους μύθους, αλλά και για την πραγματική ζωή των ευτυχισμένων ζευγαριών.

 

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή
Είναι αδύνατο. Γιατί απλά είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, γενετικά, σωματικά και ψυχολογικά. Πέραν του ότι έχουν διαφορετικές εμπειρίες.

Η ζωή των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι γεμάτη ρομαντισμό
Το πάθος, υπάρχει μόνο την αρχή. Και είναι σίγουρο ότι θα περάσει. Άλλωστε το πάθος από μόνο του δεν μπορεί να συντηρήσει μια σχέση. Μόνο το συναίσθημα μπορεί να την πάει παραπέρα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επιλύουν πάντα τις διαφορές τους

Σε πολλά θέματα ναι. Αλλά πάντα υπάρχουν ζητήματα για τα οποία διαφωνούν και για τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν τις απόψεις τους.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινά ενδιαφέροντα
Το να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα σίγουρα είναι κάτι που θα ενισχύσει μια σχέση. Αλλά δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι χωρίς κοινά ενδιαφέροντα δεν είναι ταιριαστό. Αντίθετα αν κάποιος από τους δύο πιέσει τον άλλον να κάνει κάτι που αρέσει σε αυτόν τότε έρχονται οι εντάσεις, οι συγκρούσεις και η πίεση.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται
Οι τσακωμοί υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις. Αν δεν είναι καταστροφικοί δεν απειλούν τη σχέση. Αντίθετα μπορεί να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της έντασης. Η διαφωνία όταν η σχέση του ζευγαριού είναι ισχυρή και κανένα από τα μέλη του δεν έχει το άγχος της εγκατάλειψης και της ταπείνωσης, μπορεί να είναι και το πιο υγιές πράγμα σε αυτή.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μιλούν για τα συναισθήματά τους


Ναι μιλούν. Αλλά πολλές σχέσεις έχουν καταστραφεί από αυτή την υπερβολική ειλικρίνεια.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν έχουν ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους το σεξ.
Μια παντελώς λάθος αντίληψη. Η καλή σεξουαλική σχέση λειτουργεί ευεργετικά για τη σχέση συνολικά και το αντίστροφο. Μια κακή σεξουαλική σχέση απλά καταστρέφει εντελώς τη σχέση.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινούς σεξουαλικούς ρυθμούς
Εκτός από την αρχή, που κανείς δεν θέλει να πάρει τα χέρια του από τον άλλο, όπως συμβαίνει με όλους, έτσι και στα ευτυχισμένα ζευγάρια, η όρεξη για σεξ δεν έρχεται και στους δυο ταυτόχρονα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν για να απογειώσουν τη σχέση τους.
Δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο για τις σχέσεις. Δεν υπάρχει καμιά πεπατημένη για το πώς πρέπει να αγαπά κανείς τον σύντροφό του. Για τα πάντα χρειάζεται προσπάθεια.

 

 

Σχόλια