Μητρόπουλος κατά πάντων εντός της Κουμουνδούρου

Μητρόπουλος κατά πάντων εντός της Κουμουνδούρου

Μέτωπο εναντίον του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των πρώην συντρόφων του στη Κουμουνδούρου ανοίγει ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Μετά και το επίσημο… άδειασμα από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, που φαινόταν μονόδρομος μετά και τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο κ. Μητρόπουλος περνά στην αντίπερα όχθη, δείχνει προς το ΚΚΕ και την αποχή ως λύση μπροστά στην κάλπη και εξαπολύει ευθείες βολές εναντίον της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, την οποία και κατηγορεί ότι φόρτωσε στον ελληνικό λαό μία θατσερικής έμπνευσης συμφωνία.

«Η νέα γενιά, η οποία συσπειρώνεται-δεν συσπειρώνεται, δεν πρέπει να νομιμοποιήσει το Μνημόνιο, δηλαδή τη καταδίκή της. Η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή για την πατρίδα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων – διότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή και φορτώσαμε στο λαό μας μιας τέτοιας σφοδρότητας θατσερικής επίνευσης πρόγραμμα – είναι ή ο λαός να μην συμμετάσχει, δηλαδή να μην το νομιμοποιήσει (το Μνημόνιο), μην ψηφίζοντας τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ή, αν θέλει να ψηφίσει, δεν υπάρχει εντιμότερη ψήφος από εκείνη προς το ΚΚΕ. Εγώ λέω ότι (αυτή είναι) η εθνικότερη πολιτική εκλογική θέση όλων μας, κυρίως της νέας γενιάς, διότι αν νομιμοποιήσει και συσπειρωθεί και πάει και επιλέξει το μακελάρη του Μνημονίου, τον έναν ή του δύο ή τους τρεις, η νέα γενιά θα έχει αυτοκτονήσει. Πιστεύω και η αποχή είναι υψηλής συνειδητότητας στάση. Αποχή ή λευκό ή ΚΚΕ. Να αρχίσει μια νέα διαπραγμάτευση, διότι ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο, δεν μπορεί να γίνει από τα κόμματα που το ψήφισαν”, σημείωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Βήμα fm”.

Ο κ. Μητρόπουλος υπενθύμισε πως πριν λίγα εικοσιτετράωρα κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτούν ότι ο ίδιος βρίσκεται ενώπιον ενός σχεδίου σπίλωσης και πολιτικής εξόντωσης. «Τους ζήτησα να ανακαλέσουν την κατάπτυστη υπόθεση που δεν ταιριάζει σε σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς. Θεωρώ ότι πολύ όχλησε την ηγεσία το ότι τους είπα ότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή, ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο. Από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που τότε την είχα πρωτοχαρακτηρίσει επαίσχυντη, κακή για το ελληνικό ζήτημα κι όλη την αποτυχημένη επτάμηνη διαπραγμάτευση, θεωρώ και δικαίως από την πλευρά τους ότι τους στεναχώρησα. Το είπαν αρκετά κορυφαία στελέχη προχθές, δύο κορυφαίοι υπουργοί είπαν ότι «αυτό το οποίο μάς πείραξε, είναι η συνεχής αποδόμηση της αριστερής φυσιογνωμίας μέσα από την ανάδειξη των κυριοτέρων φάσεων αποτυχίας της διαπραγμάτευσης”, ανέφερε και, παρουσιάζοντας το πολιτικό του μανιφέστο, είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να συναινέσουν, υπογράφοντας…καθεστώς αυτοδουλίας. «Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, έχω ξεχάσει τη δικηγορία, αλλά θα προσπαθήσω να την ξαναμάθω. Όχι (δεν θα πάω στο ΚΚΕ). Με 400 δισεκατομμύρια στην πλάτη χρέος ο λαός μας, είναι παρακινδυνευμένη, περιπετειώδης, τραγική θέση, το να λες «φεύγουμε, αν δεν λυθεί το ζήτημα του χρέους με ισχυρή διαπραγμάτευση, όχι αποτυχημένη, όχι υποθηκευμένη, όχι ανέτοιμη, όχι άπειρη», σαν αυτή που έγινε από την κυβέρνησή μας. Το τρίτο Μνημόνιο απαγορεύει ρητά τη διατύπωση εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου, πέραν του ψηφισμένου. Υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης προγράμματος εναλλακτικού. Όλα αυτά είναι προσπάθεια υφαρπαγής και νομιμοποίησης της διάθεσης του λαού”, επεσήμανε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχόλια