Μητρόπουλος: «Πρόκειται για το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση»

Μητρόπουλος: «Πρόκειται για το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση»

Το «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι «το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε επίσης λόγο για ρήτρα ιδιοκτησίας μνημονίου ή ρήτρα συνέχειας αναφορικά με το ασφαλιστικό και, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», σημείωσε ότι οι νόμοι που θα εφαρμοστούν θα συνεπάγονται μειώσεις συντάξεων.

Ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι με βάση τη ρήτρα συνέχειας στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα είναι το «πακέτο» στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο, κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται αποδοχή και των προηγουμένων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ψηφιστεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, εάν υπάρξει καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών, ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που υπάρχει. «Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν ‘παίζουν’ με μια συμφωνία – γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές», υπογράμμισε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει αναδεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και απο τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν, ενώ ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία σημείωσε ότι αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μη γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδαΣχόλια