Μητσοτάκης: Αβέβαιη η έκβαση της αξιολόγησης – Οι καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε επώδυνα μέτρα

Μητσοτάκης: Αβέβαιη η έκβαση της αξιολόγησης – Οι καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε επώδυνα μέτρα

Την ανησυχία του για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ναυάγιο για την πώληση του ΔΕΣΦΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας αναφορικά με την β’ αξιολόγηση ανέφερε ότι η έκβασή της είναι αβέβαιη και δήλωσε ανήσυχος γιατί -όπως είπε- «έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα».

«Δεκατέσσερις μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός κόφτης και το υπερταμείο. Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Το μείγμα ιδεοληψίας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία» πρόσθεσε.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση».

Ακόμη, ο  κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα, συμπληρώνοντας ότι «διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές», ενώ επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, λέγοντας ότι φρόντισε να τορπιλίσει την πώληση του ΔΕΣΦΑ «πριν επιβραβευθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό».

«Και διερωτώμαι: Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το κυβερνητικό φιάσκο; Ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή;» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και ειδική αναφορά στους Δήμους του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που όπως επισήμανε σηκώνουν ένα δυσανάλογο μεγάλο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, αλλά και γενικότερα σε όλους τους Δήμους, και τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Έχετε επωμιστεί ευθύνες, οι οποίες δεν σας αναλογούν και κατά ομολογία τα έχετε βγάλει πέρα πάρα πολύ καλά. Αλλά, δυστυχώς, λείπει ένας κεντρικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία συχνά χρεώνει τη δικιά της διαχειριστική αποτυχία. Όχι μόνο σας έχει εγκαταλείψει, αλλά δεν διστάζει να σας απαξιώνει, χρεώνοντας σε εσάς τις δικές της παραλείψεις, την δική της διαχειριστική αποτυχία» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Μουζάλα.Σχόλια