Μητσοτάκης: Δε θα ανεβάσω τους τόνους – 50-50 οι πιθανότητές μου για την προεδρία της ΝΔ

Μητσοτάκης: Δε θα ανεβάσω τους τόνους – 50-50 οι πιθανότητές μου για την προεδρία της ΝΔ

Ότι θα αποφύγει τους χαρακτηρισμούς καθώς δε θέλει να ανεβάσει τους τόνους, επιθυμώντας ένα πολιτισμένο κλίμα, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μια ημέρα αφότου ο συνυποψήφιός του, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τον κάλεσε να μη μιλάει για «βαρωνίες» καθώς, όπως είπε, είναι γιος πρώην πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 98,4, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ο δεύτερος γύρος είναι μια εκλογή που ξεκινάει από το μηδέν, εκτιμώντας πως αν η διαδικασία άνοιγε, και μπορούσαν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή, θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

«Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είναι 50 – 50», πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το προσωπικό του στοίχημα ήταν να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. «Δεν έκρυψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα», είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως αυτό που εκφράζει είναι το πλειοψηφικό ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία, και δεν είναι σε καμία περίπτωση συνιστώσα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει. Ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι οι θέσεις του για εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία, όπως και ότι το ίδιο ισχύει αναφορικά με τις θέσεις του για ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό Κράτος, ώστε να μειωθούν οι φόροι.

Πάντως, παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να πείσει τη Νέα Δημοκρατία να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές, ωστόσο επεσήμανε ότι θα επιμείνει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σύμφωνο συμβίωσης πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών, τόνισε πως σέβεται τις διαφοροποιήσεις, και σημείωσε πως αν ήταν πρόεδρος δε θα έθετε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας αλλά θα προσπαθούσε να πείσει την ΚΟ.Σχόλια