Μητσοτάκης: Δεν έχω στηριχθεί ποτέ από μηχανισμούς

Μητσοτάκης: Δεν έχω στηριχθεί ποτέ από μηχανισμούς

Αισιόδοξος για την Κυριακή εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Εισπράττω ένα ρεύμα που ζητάει ανανέωση και σοβαρότητα μακριά από το λαϊκισμό», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει το όλον της κεντροδεξιάς. Θέλω να φέρω στη Νέα Δημοκρατία πολίτες από το χώρο του κέντρου, εργαζομένους κυρίως στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ανέργους. Μόνο με ένα επιθετικό σχέδιο επενδύσεων μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία» και πρόσθεσε:

«Είναι ψεύτικος ο διαχωρισμός μεταξύ ελίτ και λαϊκών και υποκρύπτει στοιχεία λαϊκισμού. Με τον κ. Μεϊμαράκη εκλεγόμαστε στη Β’ Αθηνών. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πήρα 95.000 σταυρούς και ο κ. Μεϊμαράκης λίγο παραπάνω από 40.000. Εκλέγομαι και πολιτεύομαι με την ίδια άνεση στην Κηφισιά, στην Αγία Βαρβάρα και στο Περιστέρι. Δεν έχω στηριχθεί ποτέ από μηχανισμούς».

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Θέλω ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, αυτά συνιστούν το πλαίσιο του δικού μου προεκλογικού λόγου. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Πιστεύω πολύ στην κινητικότητα».

«Είμαι αντίθετος στην αύξηση των εισφορών. Στο ασφαλιστικό υπάρχουν αντικίνητρα για την απασχόληση. Θα καταντήσουμε μια χώρα συνταξιούχων», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις σημείωσε:

«Υπάρχει ένα γκάλοπ από μια εταιρία που δεν έχω ξανακούσει και που στον προηγούμενο γύρο μου έδινε 16% και στον κ. Μεϊμαράκη 50%».

«Έχω την υποχρέωση να συνθέσω, να δώσω νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και να εκφράσω όλες τις τάσεις. Όλο το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας θα αξιολογηθεί αξιοκρατικά. Θα ήταν καλύτερο να είχαμε κάνει ένα δημόσιο διάλογο. Το θυμήθηκε χθες ο κ. Μεϊμαράκης. Ο διαχωρισμός Καραμανλικών – Μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα. Οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν και το δικό μου πολιτικό λόγο. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και όχι την πολιτική του «δεν βαριέσαι δεν πειράζουμε τίποτα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:Σχόλια