Μητσοτάκης για εκλογές ΝΔ: Το 60% ψήφισε υπέρ της ανανέωσης

Μητσοτάκης για εκλογές ΝΔ: Το 60% ψήφισε υπέρ της ανανέωσης

Ότι το 60% των ψηφοφόρων στις εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ ψήφισε υπέρ της ανανέωσης και της αλλαγής σελίδας, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε ότι είναι αναστρέψιμη η διαφορά, αναφερόμενος στο προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι τρεις υποψηφιότητες, πλην του κ. Μεϊμαράκη, ήταν προς την κατεύθυνση της «αλλαγής σελίδας».

Ακόμη, αναφέρθηκε στη στήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του αν και, όπως είπε, προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι συμφωνούν στα περισσότερα ζητήματα.

«Ψήφισαν πολλοί πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ. Αυτό αποτελεί κατάκτηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για αίτημα «να κινηθεί η ΝΔ προς τον μεσαίο και κεντρώο χώρο», σχολιάζοντας την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει μία αντίληψη σταθερότητας, χωρίς διάθεση για πολλές αλλαγές, ενώ ερωτηθείς γιατί θα έπρεπε να τον προτιμήσουν οι ψηφοφόροι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει την ικανότητα να ανανεώσει και να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

«Είμαι κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν έχω καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό. Αισθάνομαι ότι εκφράζω ολόκληρη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έκανε έναν αγώνα «μόνος μου χωρίς τη στήριξη κανενός».

Τέλος, αποκάλυψε ότι στην ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης θα ταχθεί υπέρ.Σχόλια