Μητσοτάκης: Οι εκλογές φοβίζουν μόνο τον Τσίπρα

Μητσοτάκης: Οι εκλογές φοβίζουν μόνο τον Τσίπρα

Ότι οι εκλογές «δεν φοβίζουν κανένα. Τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανένα πανικό στο εξωτερικό και καμία ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο καθιερωμένο τραπέζι που έκανε στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες για τις γιορτές.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση της αξιολόγησης θα είναι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά οριστικά και «από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «και να κλείσει η αξιολόγηση στην οικονομία, δεν θα αλλάξει κάτι» επαναλαμβάνοντας πως «ασυγχώρητο θα είναι να πάμε μέχρι το καλοκαίρι με την πλάτη στον τοίχο και τα λεφτά να τελειώνουν».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «πληρώσαμε μια φορά τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια, δεν γίνεται. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία».

Σε ερώτηση αναφορικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού μετά τη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανική εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «καλό είναι, οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Κι εγώ διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, πχ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά άλλο αυτό, και άλλο οι προσωπικές αναφορές, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει», ενώ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε, πως ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ή μιλήσει ποτέ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία. «Ο κ. Τσίπρας, με τις πράξεις του έχει δείξει, ότι ούτε καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Σε επίπεδο μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που κάνει είναι να τακτοποιεί συμβασιούχους και να διορίζει καινούργιους, με σκοπό τη μονιμοποίησή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα για τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε απίστευτη προχειρότητα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος, αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση, για να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους και κριτήρια. Την ίδια ώρα που τους δίνει χρήματα, τους κόβει το ΕΚΑΣ».Σχόλια