Μητσοτάκης: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα

«Εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας από τη Σύρο, όπου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία, τόνισε ότι η επιλογή των Βρετανών για Brexit «μας υποχρεώνει όλους να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτή η πρόκληση θα πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών, έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών, και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες και ξεπέρασε.

 Σχόλια