Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση – Μαξίμου σε ΝΔ: Κρυπτόμενοι δεν πείθετε κανένα

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση – Μαξίμου σε ΝΔ: Κρυπτόμενοι δεν πείθετε κανένα

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη φορολογική πολιτική εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Περιστέρι όπου βρέθηκε σήμερα.

«Δυστυχώς, και εδώ, στο Περιστέρι, επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η αδυναμία της να επιστρέψει σε μια αναπτυξιακή δυναμική», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως δρομολογείται με τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα ψηφιστούν στη Βουλή, θα έχει τελικά ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα. Θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και θα υπονομεύσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια για την ανάκαμψή της».

«Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε ένα χρέος: Να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και να αποδείξουμε στην πράξη ότι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι απλά ένας μύθος», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων, τις οποίες η Βουλή θα ψηφίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα

«Κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ζητούν από τη ΝΔ ξεκάθαρη θέση για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαπλοκή.

Απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο σήμερα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «από το «υπογράψτε να τελειώνουμε» και το «δανειστές, κρατάτε γερά», η Νέα Δημοκρατία περνάει τώρα στην γραμμή του «υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων»».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους αδύναμους, οφείλει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στην φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, την διαπλοκή. Κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.Σχόλια