Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα – Οι δανειστές θέλουν νέα μέτρα γιατί δε σας εμπιστεύονται

Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα – Οι δανειστές θέλουν νέα μέτρα γιατί δε σας εμπιστεύονται

«Έχετε αποτύχει… Όσο διαπραγματεύεστε, τόσο τα μέτρα είναι σκληρότερα. Η παραμονή σας στην εξουσία βλάπτει, όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα», επανέλαβε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς γιατί πιστεύουν ότι η χώρα επιστρέφει στην τραγική αβεβαιότητα του εξαμήνου 2015… Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει σε δύο μέρες όπως είχατε υποσχεθεί. Το ίδιο παραμύθι, η ίδια σκληρή διαπραγμάτευση, και στη θέση του Βαρουφάκη ο Τσακαλώτος…», είπε αναφερόμενος στην οικονομία, και πρόσθεσε: «Οι υπουργοί σας κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης πήγαν για κούρεμα του χρέους στην Ουάσιγκτον και γύρισαν με 3,5 δισεκ. ευρώ περισσότερα μέτρα».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι οι δανειστές ζητούν να ψηφίσει η κυβέρνηση προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό: «Γιατί σάς ζητούν να ψηφίσετε προληπτικά μέτρα; Γιατί δεν σάς εμπιστεύονται είναι απλό… Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μοιάζει με κινητή εορτή… Ελπίζω να μην έρθει κι άλλο πακέτο έμμεσων φόρων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχετε σχέδιο και δεν έχετε αποφασιστικότητα να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν τις πιστεύετε τις μεταρρυθμίσεις, κ. Τσίπρα και γι’ αυτό αποτύχατε», επεσήμανε στο ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «Τα μέτρα που θα ψηφίσετε δε θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα της οικονομίας που αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat, ο κ. Μητσοτάκης το απέδωσε σε πρόσθετους φόρους και στη στάση πληρωμών του Δημοσίου. «Και το πρωτογενές πλεόνασμα δε συνάδει με την κατάσταση στην πραγματική οικονομία» εξήγησε, επικαλούμενος και σχετικό άρθρο του Γιώργου Σταθάκη το 2013.

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζονται παραμετρικές αλλαγές», ξεκαθάρισε πάντως ο κ. Μητσοτάκης, στάση που υιοθετεί η ΝΔ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης, την ασφάλεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες όταν μιλάμε για θέματα ασφάλειας.

Κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο. Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Απάντησε στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την τρομοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς», ενώ διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Ακόμη, απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ότι «μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία» για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες», ενώ επεσήμανε προς τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες.

«Αν είμαστε στην θέση σας δεν θα υπήρχαν Ειδομένες και δεν θα υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.Σχόλια