Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πέραν του μνημονίου

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πέραν του μνημονίου

Tην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων πέραν του μνημονίου, όπως στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη εξέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μια ώρα.

Το κατ’ ιδίαν τετ α τετ που είχαν οι κ. Μέρκελ και Μητσοτάκης διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ στη συνέχεια στη συνάντηση μετέσχαν και αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην γερμανίδα καγκελάριο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ και εξήγησε γιατί οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε παραλογές απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μια κυβέρνηση της οποίας οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ιδιοκτησία της, και ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο βρεθήκαν επίσης μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά με τη ΝΔ να επικρίνει την καθυστέρηση της Αθηνάς και στην επανεισδοχή προσφύγων στην Τουρκία.

Την Τρίτη στις 12.30μμ (ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, διαμήνυσε νωρίτερα δια του εκπροσώπου της η καγκελάριος τη στιγμή που πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν η Ευρώπη μπει στον κρίσιμο φετινό εκλογικό κύκλο.

Σχόλια