Μομφές Ζωής κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου κατά τη συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Μομφές Ζωής κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου κατά τη συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Να διερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή αφότου ο πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ήταν «αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -επικρίνοντας ταυτόχρονα τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, για θεσμικό ατόπημα σε σχέση με τη δρομολόγηση της διαδικασίας ανάθεσης των διερευνητικών εντολών «με αντισυνταγματική σπουδή».

«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατόπιν αιτήματός του.

Στις 15.00 συνεδριάζουν το πολιτικό συμβούλιο και η γραμματεία της ΝΔ, ενώ στις 18.00 ο Β. Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη.

Παραλαμβάνοντας νωρίτερα την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Β. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».Σχόλια