Μοναδικό εύρημα: Πτώμα γυναίκας 359 ετών με αναλλοίωτη καρδιά και πνεύμονες – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μοναδικό εύρημα: Πτώμα γυναίκας 359 ετών με αναλλοίωτη καρδιά και πνεύμονες – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ένα πτώμα ηλικίας 359 ετών που βρέθηκε στη γαλλική πόλη Ρεν, καθώς, δεν έχει διατηρηθεί απλώς σε εξαιρετική κατάσταση αλλά εξακολουθεί να έχει αναλλοίωτα μαλακά μόρια και ιστούς, τους πιο αρχαίους που έχουν μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί από αρχαιολόγους.
-
Πρόκειται για το σώμα μιας γυναίκας ύψους 1,45 cm, το οποίο, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ανήκει στη γαλλίδα ευγενή Louise de Quengo η οποία πέθανε το 1656 και σε ηλικία 60 ετών και έχει σχεδόν αναλλοίωτους τόσο τους πνεύμονες όσο και την καρδιά.
_83393447_70950f9e-a91b-48b6-84ab-9ca447820f7b
«Έχουμε μαλακούς ιστούς και όργανα ηλικίας από τον 17ο αιώνα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Fabrice Dedouit, τονίζοντας ενθουσιασμένος πως πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν έχει προηγούμενο τόσο στην Ιατροδικαστική επιστήμη όσο και στην Αρχαιολογία»

Σε εξαιρετικά ωστόσο καλή κατάσταση βρίσκονται και τα ρούχα με τα οποία ετάφη η γυναίκα ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη φορά καπέλο και παπούτσια.

lexceptionnelle-sepulture-de-louise-de-quengon_1

Το λείψανο το οποίο βρέθηκε μέσα σε σαρκοφάγο τον Μάρτιο του 2014 και σε χώρο όπου γινόταν μεγάλη εκσκαφή για ανέγερση εκθεσιακού κέντρου, εξετάστηκε από πολυμελή ιατροδικαστική ομάδα και αφού πέρασε από μαγνητικό τομογράφο και άλλες λεπτομερείς εξετάσεις, προέκυψε πως η γυναίκα είχε πολλές πέτρες στα νεφρά αλλά και συμφύσεις στους πνεύμονες.

1000 (1)

Το ενδιαφέρον φυσικά επικεντρώθηκε και στην καρδιά η οποία αφαιρέθηκε, προκειμένου να μελετηθεί, με κανονική χειρουργική διαδικασία. 

lexceptionnelle-sepulture-de-louise-de-quengon

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο χώρο βρέθηκε και κουτί σε σχήμα καρδιάς το οποίο είχε μέσα την καρδιά του συζύγου της, ενώ στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν συνολικά 800 τάφοι όλοι ωστόσο περιείχαν σκελετούς.

Το πτώμα της γυναίκας όπως και τα ρούχα που φοράει πρόκειται να αποκατασταθούν και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο σύντομα να εκτεθούν στο κοινό.

Σχόλια