Μόνο βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ

Μόνο βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ

Μονοκομματικό θα είναι ουσιαστικά το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή της, αφού θα αποτελείται μόνο από βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην Επιτροπή που συστάθηκε έπειτα από αίτημα της συγκυβέρνησης, για τη διερεύνηση των όρων των δανείων που χορηγήθηκαν προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, πρόεδρος ορίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, και χρέη Γραμματέα αναλαμβάνει η Παναγώτα Κοζομπόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Η σύνθεση του προεδρείου πυροδότησε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, της οποίας το αίτημα για διακομματική εκπροσώπηση του προεδρείου δεν βρήκε ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα, βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν ως μέλη στην Εξεταστική, στηλίτευσαν τη στάση των στελεχών της συγκυβέρνησης δεδομένου, όπως υπογράμμιζαν, ότι ο στόχος όλων των κομμάτων σε αυτή την επιτροπή είναι κοινός και χωρίς διαθέσεις σύγκρουσης, και χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους «κακό ξεκίνημα» για τις εργασίες της Επιτροπής.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Σταμάτης (ΝΔ) δήλωσε ότι τη Μεγάλη Τρίτη οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή για να προγραμματίσει τις εργασίες της, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει αν μη τι άλλο οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές, δηλαδή, να μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής, είτε να καλύπτονται από το εσωτερικό κύκλωμα για τους δημοσιογράφους.Σχόλια