Μόρια: Νέος διαγωνισμός για το πλοίο που θα φιλοξενήσει μετανάστες & πρόσφυγες

Μόρια: Νέος διαγωνισμός για το πλοίο που θα φιλοξενήσει μετανάστες & πρόσφυγες

Σε νέο διαγωνισμό για τη ναύλωση πλοίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της εταιρείας European Management company που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό, δεν προσήλθε έως τις 3 το μεσημέρι στην Ακτή Βασιλειάδη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια ο σχετικός μειοδοτικός διεθνής διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 37.400 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων, είχε ανατεθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία European Management company έναντι του ποσού των 28.520 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων και ΦΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών από τον καταυλισμό Μόρια της Λέσβου.

Οι υπηρεσίες μίσθωσης και ναύλωσης του πλοίου της εταιρείας ήταν διάρκειας ενός μήνα από 21/06/2016 έως 21/10/2016 με δυνατότητα παράτασης έως 21/11/2016.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας σε κάθε έναν από τους επιβαίνοντες φιλοξενούμενους μετανάστες και πρόσφυγες, θα έπρεπε να παρέχεται κάθε έξι ώρες δωρεάν τουλάχιστον ένα μπουκάλι 750ml νερό και δωρεάν πρόγευμα πρόχειρης τροφής τουλάχιστον ένα σάντουιτς άνευ χοιρινού κρέατος.

Επίσης, στο πλοία θα πρέπει να παρέχονται βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ύπαρξη φαρμακείου για την αντιμετώπιση πρωτογενών περιστατικών).

Σημειώνεται, ότι η πρόσκληση – εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ναύλωση πλοίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, δεν είχε κοινοποιηθεί στο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις ορισμένων ναυτιλιακών εταιρειών.

Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που δόθηκε για την υποβολή προσφορών ήταν πολύ μικρό, καθώς χθες υπεγράφη από τον υπουργό η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι εταιρείες θα έπρεπε να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας μέχρι τις 9:30 το βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΕΕΝ είχε στείλει ήδη επιστολή για το θέμα στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

 

Διαβάστε επίσης:

Σαρκοζί για πρόσφυγες: «Όταν γίνεστε Γάλλοι, οι πρόγονοί σας είναι πλέον οι Γαλάτες»Σχόλια