Μόσχα προς ΕΕ: Σεβαστείτε οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού

Μόσχα προς ΕΕ: Σεβαστείτε οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού

Ότι δεν ταιριάζει στα δημοκρατικά κράτη να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος διεμήνυσε η Μόσχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διά μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στην Ε.Ε., Βλαντίμιρ Τσιζόφ, ο οποίος κάλεσε τα κράτη μέλη της Ένωσης να σεβαστούν οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού.

«Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η Ε.Ε. θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού», είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

«Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην Ε.Ε. να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών», πρόσθεσε ο κ. Τσιζόφ.

Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η Ε.Ε. δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

«Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην Ε.Ε. και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιζόφ στο δίκτυο «Ρωσία-24».Σχόλια