Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μαζί μας στο ελληνικό πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μαζί μας στο ελληνικό πρόγραμμα

Ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε το Ταμείο για τα επίπεδα του ελληνικού χρέους και την ανάγκη για ελάφρυνσή του.

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι « η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε, δε θα προχωρήσουμε χωρίς το Ταμείο».

Ακόμη, ο ίδιος έστειλε μήνυμα ότι δε θέλει να ακούσει ξανά σενάρια για Grexit, διαπιστώνοντας πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που χρήζουν συζήτησης, ώστε να γεφυρωθεί το κενό και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής.

Αναφερόμενος στα ανοιχτά σημεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι ένα θέμα είναι το πόσο μακριά θα φτάσουν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι η βιωσιμότητα του προγράμματος.

Ακόμη, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά στο χρέος, είπε ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση, αφού όμως ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Μετά χρειάζεται να μιλήσουμε για το χρέος και χρειαζόμαστε και το ΔΝΤ», επανέλαβε χαρακτηριστικά.Σχόλια