Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την Ελλάδα

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα στο τραπέζι, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «Το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να παρουσιάσει τις απόψεις της».

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι απαιτείται δουλειά και καλή πίστη από τις δύο πλευρές, ενώ σημείωσε ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης, θα ακούσουν τις απόψεις της Ελλάδας στην αυριανή συνάντηση και θα ενημερώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για το ποιες ήταν οι απόψεις τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι μία συμφωνία για την παράταση της διάσωσης θα πρέπει να έχει επιτευχθεί έως τις 16 Φεβρουαρίου για τη συνέχιση των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό «Τεράστιος ρεαλισμός και πολλή καλή θέληση θα απαιτηθεί από όλους τους φορείς».

«Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη… μία έξοδος δεν είναι σενάριο, δεν υπάρχει plan B», εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires και επισήμανε ότι «Χρειάζεται να συνομιλήσουμε με ήρεμο και εποικοδομητικό τρόπο».


Σχόλια