Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει εντός του 2015 να πάρει σκληρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει εντός του 2015 να πάρει σκληρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις

Σκληρές αλλά αναγκαίες χαρακτήρισε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, σε σημερινές του δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει σημαντικές και σκληρές αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους», ενώ πρόσθεσε ότι «από τον Ιούλιο εργαζόμαστε σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα αλλά είναι αναγκαίες».

Ακόμη, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση. «Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

«Η διαδικασία δεν είναι ούτε απλή ούτε και εύκολη αλλά το θετικό είναι πως υπάρχει αμοιβαία θέληση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι», σημείωσε τέλος ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος αναμένεται να έρθει για διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας την ερχόμενη Τρίτη.Σχόλια