Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Ότι «θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος υπό την προϋπόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ και αναμένω από το Εurogroup να αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη γιατί οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό που εγκρίθηκαν χθες είναι πολύ σημαντικές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις γιατί προστατεύουν τους πιο ευάλωτους και είναι ισορροπημένες», σημείωσε.

Αναφορικά με το εφεδρικό πακέτο, σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο «η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ πληροί τις προυποθέσεις που είχε θέσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Άμστερνταμ, δηλαδή ο μηχανισμός είναι αυτόματος, αξιόπιστος και νομοθετημένος. Εμείς τον υποστηρίζουμε και θα δούμε εάν χρειαστούν κάποιες τεχνικές και οικονομικές προσαρμογές».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα του χρέους, που θα συζητηθεί σήμερα, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει την τεχνική υποστήριξη, ωστόσο διευκρίνισε ότι «τα κράτη μέλη είναι αυτά που θα λάβουν τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα».Σχόλια