Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια, μετά από πολλές δοκιμασίες, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος

Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια, μετά από πολλές δοκιμασίες, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος

Ότι η ελληνική Οδύσσεια, μετά από πολλές δοκιμασίες, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, υπογραμμίζει σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στο προσωπικό του blog ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ δέχτηκαν να συζητήσουν, την προηγούμενη Δευτέρα, το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού Δημοσίου χρέους.

Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε από το 13% του ΑΕΠ που βρισκόταν το 2013, στο 3% το 2016.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει επίσης ότι ανεξάρτητα από τις διαθέσεις που τρέφει κανείς για τον Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι κατάφερε να οδηγήσει την (κοινοβουλευτική) πλειοψηφία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προς την υιοθέτηση δύσκολων μέτρων, ενώ παράλληλα έπεισε τους εταίρους του στην ευρωζώνη να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους χωρίς να έχει συμμάχους από τη δική του πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Έχω την πεποίθηση ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα διαδραματιστεί η κρίση που υπήρξε το προηγούμενο καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος.
Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δε δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός δεδομένου ότι πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της ανεργίας, παραμένουν ανεπίλυτα στην Ελλάδα.

«Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινα δράματα που τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς» αναφέρει επίσης ο Επίτροπος τονίζοντας πως όλοι οι δανειστές, του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου, θα πρέπει να έχουν «ισορροπημένες θέσεις που δεν προσθέτουν λιτότητα στη λιτότητα».Σχόλια