Μοσκοβισί: Οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα για να διαφυλάξουν την παγκόσμια οικονομία

Μοσκοβισί: Οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα για να διαφυλάξουν την παγκόσμια οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας δεν πρόκειται να μεταβάλλει τις προοπτικές ανάκαμψης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας: «Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε σε μία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, παρά την αναταραχή στις αγορές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα προκειμένου να διαφυλάξουν την παγκόσμια οικονομία.

Αναφερόμενος στην ΕΚΤ, ο κ. Μοσκοβισί χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά την επιβράδυνση της Κίνας και την κατάρρευση του πετρελαίου.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν παράγοντες, τους οποίους η Κομισιόν θα πρέπει να συνυπολογίσει, καθώς όπως εξήγησε, τα προβλήματα στην Κίνα επιφέρουν έντονη αβεβαιότητα διεθνώς.

Τέλος αναφέρθηκε και στους κινδύνους που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση, λόγω της παραβίασης της συνθήκης Σένγκεν, ενώ αναφορικά με τη Μ. Βρετανία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για άμεση συμφωνία έως τον Φεβρουάριο.Σχόλια