Μοσκοβισί: Η Κομισιόν συνεργάζεται με την Αθήνα για να μη χαθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν συνεργάζεται με την Αθήνα για να μη χαθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων

Ότι πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη (3 και 4 Νοεμβρίου) προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ την Τετάρτη, θα έχει επαφές με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Γιώργο Σταθάκη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας από την πρώτη στιγμή της θητείας του, ανοίγοντας δρόμους συνεννόησης για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

«Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έχουν ένα και μόνο στόχο: να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Καρβούνης, και διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει, σε κάθε βήμα και κάθε φάση, στη μεγάλη προσπάθεια που καλείται να καταβάλει η χώρα για να ανακάμψει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.Σχόλια