Μοσκοβισί: Καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους Θεσμούς

Μοσκοβισί: Καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους Θεσμούς

Στην καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, αναφέρθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο προς την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, επισημαίνοντας ότι παρότι δεν υπάρχει εξαρχής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει πνεύμα συνεργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση της πορείας των εργασιών από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αναφερόμενος την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 από τη Βουλή των Ελλήνων, το Σάββατο, ο κ. Μοσκοβισί είπε πως ψηφίστηκε στη βάση «περισσότερο ευνοϊκών ή λιγότερο δυσμενών υποθέσεων» κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί «καλή εξέλιξη». Ακόμη, πρόσθεσε πως χρειάζεται να συνεχιστεί η «δουλειά» για «να επιτευχθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, πάνω σε ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης του «συνταξιοδοτικού» και της «αγοράς εργασίας».

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.Σχόλια