Μοσκοβισί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία – Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Μοσκοβισί: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία – Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Αισιόδοξα, μετά από αρκετές ημέρες, είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη συμφωνία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μοσκοβισί, τόνισε ότι «Πιστεύω περισσότερο από ποτέ ότι μια συμφωνία είναι πιθανή εάν η πολιτική βούληση υπάρχει από όλους. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων MNI μεταδίδει ότι Ελλάδα και Κομισιόν εργάζονται για συμφωνία, υπό την έγκριση του Eurogroup και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% για το 2015.

Την ίδια ώρα, η νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και το αυριανό τους ραντεβού, αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας. Οι δυο άνδρες αναμένεται να βρεθούν αύριο για να συζητήσουν επί νέου κειμένου – σχεδίου συμφωνίας, στη βάση των νέων υποχωρήσεων που έκανε η κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς δείχνει να αποδέχεται το στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί τελικά απόψε στις Βρυξέλλες η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ, η οποία, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Η αποψινή τριμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για το εάν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια σοβαρή, έστω ενδιάμεση, λύση για το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.Σχόλια