Μοσκοβισί: Θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό – Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή

Μοσκοβισί: Θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό – Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή

Στο ασφαλιστικό ζήτημα αναφέρθηκε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για την ανάγκη μιας αξιόπιστης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, το οποίο είναι βασικό θέμα, όπως είπε, της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως εξήγησε, «στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσουμε για την Ελλάδα και τον τρόπο που θα κλείσουμε την αξιολόγηση με έμφαση στο ασφαλιστικό».

«Έχει υποβληθεί ένα σχέδιο, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση, η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, από το καλοκαίρι έχουν ψηφιστεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

«Αυτός είναι ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την είσοδο σε έναν ενάρετο κύκλο», είπε ακόμη ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια να μιλήσουμε για το δημόσιο χρέος.

«Επαναλαμβάνω, ότι για την επίτευξη των παραπάνω χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θα δούμε τις αναγκαίες παραμέτρους είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες στο θέμα αυτό», κατέληξε.Σχόλια