Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή – Περισσότερη προσπάθεια για να κλείσουν τα ακανθώδη ζητήματα

Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή – Περισσότερη προσπάθεια για να κλείσουν τα ακανθώδη ζητήματα

Ότι πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, προτρέποντας για περισσότερη προσπάθεια, προκειμένου να κλείσουν τα ακανθώδη ζητήματα.

Αναλυτικότερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή» και ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα ακανθώδη ζητήματα. Συζητήσαμε πού θα μπορέσουν να υπάρξουν βελτιώσεις».

«Η αλήθεια είναι ότι από τον Ιούλιο τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα προχωρήσουμε… Είμαι αρκετά αισιόδοξος για συμβιβασμό, τον θέλουν και οι δυο πλευρές βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ», τόνισε ακόμη ο Γάλλος επίτροπος αναφορικά με τις εκκρεμότητες (ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και «κόκκινα» δάνεια).

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρέος, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα, έπειτα το Eurogroup θα γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δόση, και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος.

Ακόμη, έκανε λόγο για στήριξη της Κομισιόν στην Ελλάδα, και αναγνώρισε ότι κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή στην οποία πρέπει να επιστρέψει η χώρα.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση και για τα κόκκινα δάνεια με τον Έλληνα πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει κάτι άλλο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους» υπογράμμισε τέλος ο κ. Μοσκοβισί.

Σημειώνεται τέλος ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.Σχόλια