Μουζάλας: Δεν ξέρω αν θα είμαι υπουργός όταν θα έρθει ο Ομπάμα

Μουζάλας: Δεν ξέρω αν θα είμαι υπουργός όταν θα έρθει ο Ομπάμα

«Δεν ξέρω εάν θα είμαι υπουργός κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε ότι η Ελλάδα παλεύει, σημειώνοντας πως η ευέλικτη αλληλεγγύη έχει έναν μύθο από πίσω. Εκτίμησε πως το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει για πολλά χρόνια την Ευρώπη.

Σημείωσε πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα πάει καλά λέγοντας πως έχει γίνει καλή δουλειά από το υπουργείο παιδείας που θα συνεχιστεί. Ακολούθως, τόνισε πως η Ελλάδα και γενικά οι χώρες υποδοχής χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια σε οικονομικό επίπεδο, σε προσωπικό και υλική βοήθεια.

Εξέφρασε φόβους μήπως η Τουρκία τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό και ζήτησε από όλους να σεβαστούν ότι έχουν υπογράψει. Ζήτησε επίσης από την ΕΕ να σεβαστεί τις αποφάσεις και τις υποσχέσεις που έχει πάρει.Σχόλια