Μουζάλας: Δεν ξέρω πού θα πάνε oι πρόσφυγες μετά το Τάε Κβον Ντο

Μουζάλας: Δεν ξέρω πού θα πάνε oι πρόσφυγες μετά το Τάε Κβον Ντο

Την έλλειψη σχεδιασμού ως προς το ζήτημα της φιλοξενίας και της διαχείρισης των περίπου 1.800 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν προσωρινά από την Ειδομένη στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, παραδέχθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε», είπε ο κ. Μουζάλας κατά την επίσκεψή του στο γήπεδο του Τάεκ Κβον Ντο.

«Στο Τάε Κβον Ντο βρίσκεται η υπηρεσία Ασύλου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει ζητηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να δημιουργήσει γραφεία εκεί, ώστε να κάνει τον επαναπατρισμό, κάτι το οποίο αποδέχθηκε», όπως ενημέρωσε ο κ. Μουζάλας.

«Αν και είμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση, προσπαθούμε να μην κοιμούνται κάτω, να κάνουν μπάνιο και να έχουν τουαλέτες και φαγητό. Οι δομές αυτές που χρησιμοποιούμε δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά η εναλλακτική ήταν να κοιμούνται στα χωράφια. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι επιτυχής και συνεχίζεται, καθώς επιδιώκουμε να ισορροπούμε μεταξύ ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο υπουργός και ευχαρίστησε τους εθελοντές, τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, τους ανθρώπους του υπουργείου και της αστυνομίας.Σχόλια