Μουζάλας: Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει & θα πετύχει

Μουζάλας: Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει & θα πετύχει

Ότι «στην Ειδομένη μπαίνει τάξη», επεσήμανε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, λέγοντας μάλιστα στην αντιπολίτευση να μην μπερδεύει τις «πονηρές» ΜΚΟ, με τις ΜΚΟ που παράγουν έργο.

Ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε ότι οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ με βάση τρία κριτήρια: πρώτον θα «κουμπώσουν» πάνω στον κρατικό σχεδιασμό, δεύτερον το 70% των προσλήψεων θα είναι από την Ελλάδα, και τρίτον το 60% των αγορών τους θα είναι από την Ελλάδα.

Πρόκειται για 8 «διεθνώς γνωστές οργανώσεις», είπε σχετικά ο κ. Μουζάλας και επεσήμανε ότι «σήμερα αυτοί που δουλεύουν στα νησιά έχουν καρτελάκια εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος».

Ακόμη, ο κ. Μουζάλας πήρε εμμέσως θέση για την υπόθεση με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν «αλληλέγγυους»: «Προφανώς δε θα θέλατε ένας υπουργός να πάρει θέση για κάτι που βρίσκεται στα δικαστήρια. Είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται κάτι. Θα φανεί στα δικαστήρια αν είχαν δίκιο το Λιμενικό και το υπουργείο Μετανάστευσης, ή οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι θα φανεί».

Νωρίτερα οι βουλευτές της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Κατσαφάδος, επέκριναν την κυβέρνηση ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών».

«Η έλλειψη της οργανωμένης παρέμβασης δημιούργησε κενά όπου παρεισέφρησαν ΜΚΟ αθώων ανθρώπων που θέλησαν να ζήσουν το όνειρό τους που έκαναν κακό και πονηρές ΜΚΟ που είχαν άλλους σκοπούς», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Πολιτικά απεμπλακείτε από αυτά τα βαρίδια, από αυτά τα συμφέροντα και θα βρεθούμε δίπλα σας. Έχουμε, και θα έχουμε, πιο σκληρή γλώσσα», του είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Είστε κακά ενημερωμένος και αυτό μπορεί να στηρίζει εμμονές», του απάντησε ο κ. Μουζάλας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση με τους πρόσφυγες ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι στην Ειδομένη «μπαίνει τάξη. Αυτό δε σημαίνει πως θα γίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διαλυθεί. Αλλά θα γίνει με τάξη».

«Μας αδικείται ως χώρα, όχι ως κυβέρνηση. Μόνο στην Ειδομένη υπάρχει αυτό και θα πάψει, όπως έγινε και στη Λέσβο όπου οργανώσαμε το χάος. Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει. Το βλέπετε. Και θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει θετικά προς εμάς η απελπισία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Η τάξη πρέπει να μπει και μπαίνει. Στην τεράστια πλειοψηφία των 35.000 προσφύγων υπάρχει τάξη. Δεν είναι σε τάξη στην Ειδομένη, που αρχίζει και μπαίνει. Και στον Πειραιά που σε λίγο δεν θα υπάρχει», τόνισε ο ίδιος.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τελικά, αλλά τελικά θα μείνει ανοικτή, ενώ υπενθύμισε δε ότι και στο Καλαί, που συνδέει την Γαλλία και την Αγγλία, η σιδηροδρομική γραμμή ανοίγει και κλείνει για 7 χρόνια.Σχόλια