Μουζάλας: «Το κλειδί στο προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία»

Μουζάλας: «Το κλειδί στο προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία»

«Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα. Δεν είναι σοβαρή συζήτηση το να λέμε ότι θα ανοίξουμε τα ξερονήσια. Η έννοια της εξορίας για τους πρόσφυγες είναι ξένη προς την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τέτοιες λύσεις σε ένα τέτοιο τεράστιο πρόβλημα. Διαχείριση του προβλήματος κάνουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και στην εκπομπή «στον Ενικό»

«Ο δήμαρχος της Κω δεν λέει την αλήθεια. Αλλάζει διαρκώς θέσεις. Η μοναδική σταθερή του θέση είναι πως δεν θέλει το κέντρο καταγραφής. Έχω πάει τέσσερις φορές στο νησί και κάθε φορά έχει και άλλη πρόταση. Υπάρχει μια πραγματικότητα. Δεν πάμε εκεί τους μετανάστες. Οι μετανάστες είναι ήδη εκεί. Όλος αυτός ο σχεδιασμός που υπάρχει για το νησί, είναι ευρωπαϊκός σχεδιασμός. Υπάρχουν τουριστικοί πράκτορες στην Ευρώπη που λένε πως για να στείλουν τουρίστες το καλοκαίρι το hot spot είναι προϋπόθεση.

Η εθνική προσπάθεια είναι να μειωθούν οι συνέπειες του προσφυγικού. Πρέπει να συνεργαστούμε για να μειωθούν οι συνέπειες και ο δήμαρχος της Κω προσφέρει κακές υπηρεσίες. Δεν έχει προτάσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Υπάρχει ένα βαθύ τραύμα στην Ευρώπη. Υπάρχουν δυο απόψεις. Η μία που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανθρωπιστικούς όρους και η δεύτερη που γυρνάει την Ευρώπη στον μεσαίωνα. Η δεύτερη άποψη δεν είναι η κυρίαρχη και εκεί βασιζόμαστε εμείς» και υπογράμμισε:

«Το κλειδί στο προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία. Αυτή είναι μια άποψη την οποία η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε με φανατισμό. Hot Spot στην Τουρκία και έλεγχος στις ακτές της. Η πρόταση μας είναι να στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες κατ’ ευθείαν πίσω στη Τουρκία».Σχόλια