Μουζάλας: «Το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει»

Μουζάλας: «Το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε δηλώσεις του ανέφερε συγκεκριμένα πως «είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει».

Στην ίδια γραμμή δηλαδή με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη και ο κ. Μουζάλας μόλις μια μέρα μετά την πρόβλεψη ότι η Ειδομένη θα μείνει κλειστή για 2-3 χρόνια καθώς και την παραδοχή του ότι η Ελλάδα από χώρα transit πλέον έχει γίνει χώρα εγκατάστασης.

Σχετικά με το πλάνο της κυβέρνησης είπε ότι πλέον γίνονται με βάση την αντίληψη, ότι τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά.

«Αυτό μας βάζει σε μια άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης» όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Επιπλέον προέβλεψε ότι η ροή προσφύγων θα χρειαστεί κάποιο χρόνο αλλά θα μειωθεί εν τέλει, με βάση και τη διεθνή εμπειρία.Υπογράμμισε όμως το γεγονός, ότι δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000.

Ο κ. Μουζάλας μίλησε και για την Άγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι έχει σώσει με την πολιτική της την αξιοπρέπεια της Ευρώπης στο προσφυγικό.Σχόλια