«Μπαλοθιές» στη διαπραγμάτευση

«Μπαλοθιές» στη διαπραγμάτευση

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί η σκληρή στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μέτρα που θα παρθούν για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Ήδη πολλά στελέχη και βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος έχουν εκφραστεί δημόσια και ετοιμάζονται για ρήξη σε περίπτωση που τεθεί θέμα με τις κόκκινες γραμμές.

Αποφασισμένος να καταψηφίσει συμφωνία που θα παρεκκλίνει από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον Αlpha 989 ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει.

«Να ψηφίσω, τί να ψηφίσω, ένα δεξί κόμμα; Εμείς υπογράψαμε να δώσουμε την έδρα εφόσον παραβούμε τις αρχές και τις προαγγελίες που κάναμε, είναι δυνατόν να παραδώσω εγώ την έδρα όταν μου βάλει ΦΠΑ και μου ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία; Αυτοί να παραδώσουν τις έδρες τους. Υπάρχει πρόγραμμα που βγήκαμε. Αλλοιώνουν το πρόγραμμα, αλλοιώνουν την αριστερά», είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του που έχουν την ίδια άποψη.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους για να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να υποχωρήσει άλλο και πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα σε περίπτωση που η συμφωνία έχει αρνητικό περιεχόμενο: «
Εγώ είμαι της λογικής να εξαντλήσουμε τα περιθώρια εκβιασμών στη λαϊκή εντολή. Αν ξεφύγουμε, τότε παίρνουμε τη συμφωνία και τη βάζουμε σε δημοψήφισμα και προτείνουμε στον κόσμο να μην την ψηφίσει».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «δεν θα γίνει ο Τσίπρας «Κομανέτσι», δεν θα τον αφήσουμε εμείς».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «δεν είμαστε έτοιμοι για GREXIT, δεν είμαστε χαζοί. Αυτοί θα χάσουν από την ιστορία αυτή.. Αν έχουν σκοπό να φύγει η ΕΕ καi να γίνει μια γερμανική Ευρώπη αυτό είναι άλλη ιστορία».

Ραχήλ Μακρή: Όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

raxil-makri-5703Ένα απο τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν την πρόθεση για ρήξη σε περίπτωση που καταπατηθούν οι κόκκινες γραμμές είναι η Ραχήλ Μακρή η οποία  τόνισε χθες οτι θα τηρήσει το Σύνταγμα και τις δεσμεύσεις που έδωσε στους πολίτες.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψηφίσει νομοσχέδια που θα είναι κόντρα στις γραμμές των προγραμματικών συμφωνιών που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ελληνικό λαό, η βουλευτής του κόμματος απάντησε:  «Με βάση αυτές, ζήτησα τη ψήφο των πολιτών του νόμου της Κοζάνης και την πήρα. Επικοινώνησα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που είχε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένα πράγματα. Ό,τι παρεκκλίνει από αυτό, είναι παρέκκλιση από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Όπως τόνισε, «οι βουλευτές κατά το Σύνταγμα, αποφασίζουν με βάση τη συνείδησή τους. Όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, είναι λάθος οι κομματικές γραμμές και οι βουλευτές “πρόβατα”».

«Θα τηρήσω το Σύνταγμα και τις δεσμεύσεις που έδωσα στους πολίτες, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε.

 Σχόλια