«Μπλόκα» και προσαγωγές προσφύγων στο κέντρο τη Αθήνας! – ΦΩΤΟ

«Μπλόκα» και προσαγωγές προσφύγων στο κέντρο τη Αθήνας! – ΦΩΤΟ

Στην προσαγωγή περίπου τριάντα προσφύγων προχώρησε η αστυνομία επί την συμβολή των οδών Ιπποκράτους και  Πανεπιστημίου μη καταφέρνοντας  τελικά να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα οι 35 – 40 πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν νωρίτερα από το λιμάνι του Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,στο κέντρο της Αθήνας κατευθύνθηκαν ακόμη 300 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν στα Προπύλαια.

Κυνηγητό αστυνομικών – προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας 

«Εκρηκτικό» έδειχνε  το κλίμα από νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, αφού επικρατούσε πανδαιμόνιο από εξαγριωμένους πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να αντιδράσουν με κάποιον τρόπο. Αποφάσισαν λοιπόν αρχικά μία ομάδα περίπου 100 ατόμων να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά και να εγκατασταθούν με τις σκηνές τους στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Φτάνοντας όμως στην πλατεία Συντάγματος περικυκλώθηκαν από άντρες της ελληνικής αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι τους απαγόρευσαν να στήσουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.  Τους οδήγησαν λοιπόν ξανά στις αποβάθρες του Μετρό. Ωστόσο, εκεί υπήρξε άλλη μία εμπλοκή, καθώς οι πρόσφυγες δεν δεχόντουσαν να επιβιβαστούν στους συρμούς του Μετρό, με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο κρατώντας στάση αναμονής.

Στο μεταξύ η ιστορία και το δράμα των προσφύγων δεν τελείωσε εκεί καθώς  ομάδες έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας και διασκορπίστηκαν, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ελληνική αστυνομία.

Παράλληλα, στην κρατική ασφάλεια έχουν οδηγηθεί αλληλέγγυοι που συνελήφθησαν να καθοδηγούν τους πρόσφυγες στους δρόμους του κέντρου, ανάμεσά τους ήταν και μία  Ελληνίδα.

 

 Σχόλια