Αγρότες: Συνεχίζουμε τον αγώνα – Δεν πάμε σε διάλογο

Αγρότες: Συνεχίζουμε τον αγώνα – Δεν πάμε σε διάλογο

Δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν για δεύτερη ημέρα αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και το φορολογικό στον πρωτογενή τομέα.

Μαζί τους ενώθηκαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 πορεία από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μάλιστα κάποιοι προτίθενται να παραμείνουν στο Σύνταγμα. Μεγάλο μέρος αγροτών επιστρέφουν στα «μπλόκα» τους, τα ενισχύουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο ενισχύθηκαν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία και τον Προμαχώνα.

Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο θα ενισχυθούν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία, που έχουν φτάσει ήδη στην πρωτεύουσα, και από τον Προμαχώνα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα.

agrotes-12-660x300

agrotes-53-660x300

«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε απο εδώ»

«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε απο εδώ» διαμηνύουν οι εκπρόσωποί τους προαναγγέλοντας περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες αφήνουν, επίσης, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες ημέρες παραπέμποντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μετά το απογευματινό συλαλλητήριο.

Ενδεικτική η δήλωση του μέλους της Συντονιστικής Ρίζου Μαρούδα, προϋπόθεση για να προσέλθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».

 

Πάνω από 10.000 μπροστά από τη Βουλή την Παρασκευή

Οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι, σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να αποσυρθεί η πρόταση για το ασφαλιστικό, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα, αρκετά μέλη των μπλόκων πρότειναν να παραμείνουν στην Αθήνα επ’ αόριστον, κατασκηνώνοντας στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Πάντως, αρκετοί αγρότες από την Κρήτη διανυκτέρευσαν εκεί την Παρασκευή, στήνοντας αντίσκηνα στην πλατεία. Μάλιστα, αρκετοί προνοητικοί φρόντισαν και το «μενού» της διαμαρτυρίας, μοιράζοντας φακές, φασολάδα αλλά και κρασί στους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περισσότεροι από 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα μετείχαν στη μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Παρασκευής. Ο παλμός ήταν μεγάλος και κορυφώθηκε όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ, από το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν ν χειροκροτούν, να ανάβουν καπνογόνα και να αποθεώνουν τους εποχούμενους αγρότες και το συμβολικό τρόπο που διαμαρτυρήθηκαν.

Εψαλλαν το Εθνικό Υμνο, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», άπλωσαν την ελληνική σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, πέριξ του οποίου, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.

Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ενώ στη συνέχεια οι αγρότες έστησαν… γλέντι, με τραγούδια και χορούς, καθώς ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο Γιώργος Μαργαρίτης και μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος.

2467599.jpg

2467615.jpg

2467643.jpg

2467646.jpg

2467647.jpg

2467648.jpg

Σχόλια