Μύκονος: 342 φορολογικές παραβάσεις στο νησί!

Μύκονος: 342 φορολογικές παραβάσεις στο νησί!

«Σε άλλη χώρα» φαίνεται ότι νομίζουν πως ζουν οι επιχειρηματίες στην Μύκονο. Μέσα σε δύο μόλις ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) οι 56 εφοριακοί που μετέχουν στην «επιχείρηση Τρίαινα» και έχουν κάνει απόβαση στο νησί, ανακάλυψαν ήδη 342 φορολογικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πέντε 48ωρα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ, ακόμα και… πλυντήρια ρούχων.

Εκείνο όμως που έκανε τους ελεγκτούς «να τρίβουν τα μάτια τους» ήταν ότι επιτήδειοι αλλά και μεγάλες πολυεθνικές που θησαυρίζουν στη Μύκονο, είχαν κάνει πλήρες «by-pass» στο ελληνικό κράτος!

Σε ελέγχους της ΑΑΔΕ στα δύο (2) μαγαζιά που έχει στο Νησί των Ανέμων η Louis Vuitton, η εταιρία με τις πιο διάσημες και ακριβές ίσως γυναικείες τσάντες στον κόσμο, οι ελεγκτές της Εφορίας ανακάλυψαν ότι και στα δύο καταστήματα αυτά υπήρχαν συνολικά τρία POS, μέσω των οποίων έστελναν τις εισπράξεις τους από το νησί κατευθείαν σε λογαριασμούς τραπεζών στην… Ελβετία. Οι μηχανισμοί POS αυτοί κατασχέθηκαν άμεσα.

Επιπλέον όμως:

– στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι ήταν Ισπανοί

– οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ

– η εταιρία δήλωσε πως τους έχει ασφαλίσει όλους στο… ισπανικό ΙΚΑ!

Οι φοροελεγκτές ζητούν τώρα οδηγίες από την Αθήνα και ρωτούν να μάθουν αν επιτρέπεται από τον ασφαλιστικό νόμο, σε άλλη χώρα να δουλεύουν οι εργαζόμενοι και σε άλλη χώρα να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές η επιχείρηση.

Μόνο με κατάσχεση πληρώνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από τους ελέγχους στη Μύκονο, στο γνωστό εστιατόριο «Katrin» όπου δύσκολα φεύγουν 4 άτομα αν δεν έχουν πληρώσει από 50 ευρώ ο καθένας, οι ελεγκτές κατέσχεσαν ό,τι είσπραξη βρήκαν εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχαν στο ταμείο και στους λογαριασμούς των POS του μαγαζιού, επειδή η επιχείρηση χρωστούσε στην εφορία. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν είχε πληρώσει η επιχείρηση ήταν 380.000 ευρώ ενώ η είσπραξη της ημέρας που κατασχέθηκε ήταν 19.000 ευρώ. Δηλαδή τα χρήματα των οφειλών της «βγαίνουν» σε 20 ημέρες, αλλά η εταιρία δεν είχε ζητήσει έστω να τα βάλει και σε μία ρύθμιση με δόσεις.

Διαβάστε επίσης : Μύκονος: Έφοδος εφοριακών σε Σκορπιό και Ψαρρού

Πηγή: Πρώτο θέμα


Σχόλια