Ν. Φίλης: Δεν γίνεται να έχουμε τρεις ώρες Αρχαία και μόνο δύο ώρες Νέα Ελληνικά

Ν. Φίλης: Δεν γίνεται να έχουμε τρεις ώρες Αρχαία και μόνο δύο ώρες Νέα Ελληνικά

Tην αντίθεση του με το ήδη υπάρχον σύστημα που θέλει το μάθημα των Αρχαίων να διδάσκετε περισσότερες ώρες σε σχέση με εκείνο των Νέων Ελληνικών εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, η γλώσσα που δεν μιλάει ο πολίτης στην καθημερινότητά του δεν μπορεί να είναι η γλώσσα που καθορίζει τη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών.

Ερωτηθείς αν στόχος του είναι η μείωση ή κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών από το γυμνάσιο, ο κ. Φίλης απάντησε πως ένας υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος με ερώτημα «γιατί τα παιδιά σήμερα δεν μιλάνε καλά Ελληνικά».

Επιπλέον ο κ. Φίλης είπε ότι σχεδιάζεται η μείωση των ωρών διδασκαλίας. Διευκρίνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν μόνο δύο 7ωρα, ενώ τις άλλες μέρες θα ισχύει 6ωρο.

Σημείωσε ακόμη ότι ο αριθμός των μαθημάτων που θα δίνουν οι μαθητές στις εξετάσεις θα είναι πολύ περιορισμένος, τονίζοντας ότι έτσι θα έχουμε ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Φίλης: Βέτο σε μαθητές για τα hotspotsΣχόλια