Ν. Φίλης: Δεν κάνω δώρο στον κ. Μητσοτάκη την παραίτησή μου

Ν. Φίλης: Δεν κάνω δώρο στον κ. Μητσοτάκη την παραίτησή μου

Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να παραιτηθεί, διαμηνύοντας πάντως ότι δεν έχει σκοπό να του προσφέρει «αυτό το δώρο».

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο -όπως αναφέρει- είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. ζητά την παραίτησή του και συμπληρώνει: «Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

H Νέα Δημοκρατία ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση του υπουργού Παιδείας με αφορμή αναφορά του ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε», δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας», τόνισε.

«Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη», πρόσθεσε η Ν.Δ. και κάλεσε τον κ. Φίλη «να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

 Διαβάστε επίσης:

Νίκος Φίλης: Βέτο σε μαθητές για τα hotspotsΣχόλια