Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση,παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή»

Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση,παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή»

«Έχω την πεποίθηση πως, πλέον, από σε όλο και περισσότερες πλευρές γίνεται κατανοητό ότι η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση. Τώρα παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο επίσης αποστολής ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το European Institute, με θέμα «Greece Turning the Page: A Discussion with Nikos Pappas».

«Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα της κρίσης, χάνοντας το 25% του ΑΕΠ της με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 27%, δεν συνιστά μονάχα οικονομική αποτυχία. Συνιστά και πολιτική αποτυχία των δύο κομμάτων που κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας πως της αποτυχίας αυτής, οι Έλληνες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα γενικώς. «Αυτή η εμπιστοσύνη επανήλθε χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό -κάποτε- κόμμα, που κατάφερε να κερδίσει δύο εκλογές. Ή τρεις, αν μετρήσει κανείς και το δημοψήφισμα», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» ανέφερε ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει».

«Υπερβήκαμε το στόχο των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ το 2015, μια πολύ δύσκολη χρονιά, με σκληρή διαπραγμάτευση, απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, capital controls, προσφυγική κρίση. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, έναντι ελλείμματος 0,25% που προέβλεπε η Συμφωνία. Η ανεργία μειώθηκε κατά 2 μονάδες», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Δεν πανηγυρίζουμε, βέβαια, γιατί παραμένει πολύ ψηλή, αλλά η μείωσή της είναι ενδεικτική της θετικής τάσης. Καταφέραμε να απορροφήσουμε το 97,5% των κονδυλίων ΕΣΠΑ και να «στέψουμε» για πρώτη φορά τη χώρα μας πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τομέα. Το καταφέραμε διοχετεύοντας 5 δισ. ευρώ και 2 δισ. αγροτικές επιδοτήσεις στην ελληνική οικονομία από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο».Σχόλια