Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα

Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα

«Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές, όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

«Όλοι, όμως, έχουν αντιληφθεί την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική Οικονομία, τώρα που εξετάζεται εκ νέου η συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο δεν αναδεικνύεται μόνο η αφερεγγυότητα του ΔΝΤ αλλά και διαφορές πολιτικής οικονομίας».

«Για την εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η ΝΔ -όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή- θα περιέκοβε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και επισήμανε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας».Σχόλια