Ν.Παππάς: «Σοσιαλιστές, στρέψτε το βλέμμα σας προς τ’ Αριστερά»

Ν.Παππάς: «Σοσιαλιστές, στρέψτε το βλέμμα σας προς τ’ Αριστερά»

«Εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε, είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις. Και για να τα καταφέρουμε, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα, είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών», δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα «il manifesto», ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, ο οποίος συναντήθηκε  χθες στη Ρώμη, με τον Ιταλό υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Σάντρο Γκότζι.

Ο  υπουργός Επικρατείας δηλώνει επίσης  ότι «στη φάση αυτή πρέπει να σταλεί οπωσδήποτε, στην κοινωνία, το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν περικοπές. Διότι οι συντάξεις, στο παρελθόν, μειώθηκαν έντεκα φορές, περίπου κατά 40%, χωρίς αυτό να λύσει το πρόβλημα».  «Χάρη στη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο σε εκατό δόσεις, ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες περιπτώσεις- φυσικά και νομικά πρόσωπα- μπήκαν σε αυτήν τη διαδικασία. Ένα ολόκληρο κομμάτι του λαού μας επέστρεψε στην κανονικότητα, ανακτώντας εμπιστοσύνη και δημιουργώντας περισσότερα έσοδα» υπογραμμίζει, ο κ. Παππάς.

Σε σχέση με το θέμα του χρέους, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει:«Μέριμνα όλων των μερών- για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που μας δανείζουν οι εταίροι, αλλά ούτε και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού- είναι να φύγει από το τραπέζι οποιαδήποτε σκέψη και δυνατότητα, στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, να μπορεί να ξανανοίξει ένα θέμα βιωσιμότητας του χρέους. Θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και να υπογραφεί μια λύση η οποία πραγματικά θα το λύνει αυτό το πρόβλημα, αφαιρώντας οποιαδήποτε αιτία ανησυχίας για τους καταναλωτές και τους επενδυτές.

Σχετικά με την  στάση της Γαλλίας και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, ο Νίκος Παππάς δηλώνει:  «Η Γαλλία στήριξε με θάρρος την Ελλάδα στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, αλλά και ο Ματέο Ρέντσι στήριξε ανοικτά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έγιναν το καλοκαίρι. Όλοι μας, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και της αριστεράς, πρέπει να καταφέρουμε να συντονίσουμε την πολιτική μας ατζέντα και να την προωθήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει όλο και περισσότερα αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».Σχόλια