Ν.Παππάς: «Ξεκλειδώνει» η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα

Ν.Παππάς: «Ξεκλειδώνει» η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις  τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε σύμφωνα με την τρίτη κατά σειρά υπουργική απόφαση, καθώς εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη και στη συνέχεια η διαβούλευση μίας εβδομάδας ώστε να δοθεί προθεσμία ενός μήνα για την κατάθεση των φακέλων.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» δήλωσε ότι  «σήμερα δημοσιεύεται και η τελευταία Υπουργική απόφαση, που «ξεκλειδώνει» την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την καταβολή των φακέλων. Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια».

Επιπλέον ο κ. Παππάς διευκρίνισε πως «δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με την μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», εκτίμησε. «Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media – shop και το τηλεοπτικό δίκτυο».Σχόλια