Ν. Σφακιανάκης: Απειλείται με πέντε χρόνια φυλάκισης – Τι συνέβη;

Ν. Σφακιανάκης: Απειλείται με πέντε χρόνια φυλάκισης – Τι συνέβη;

Χαμό έχει προκαλέσει η συνέντευξη του λαϊκού τραγουδιστή που μετέδωσε το ΡΙΚ μέσα από την εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος «Τετ-α-Τετ» και τα όσα είχε πει ο Σφακιανάκης για τους πρόσφυγες. «Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα», είχε δηλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης.
Η επιτροπή δημοσιογραφικής ιδεοντολογίας σε μία απόφαση καταπέλτης επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση του δημόσιου κυπριακού σταθμού για μετάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αναφορών από τον Νότη Σφακιανάκη παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία.
Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του είπε για τα μωρά που κουβαλούν μαζί τους σε άθλιες συνθήκες, απάντησε: «Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα πορτοφόλι γεμάτο! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω τη γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη».

 Σχόλια