Ν. Τόσκας για τις ΜΚΟ: «Κάποιοι θεώρησαν ότι ο «ανθρωπισμός» τους βολεύει για να βγάλουν χρήματα»

Ν. Τόσκας για τις ΜΚΟ: «Κάποιοι θεώρησαν ότι ο «ανθρωπισμός» τους βολεύει για να βγάλουν χρήματα»

Έντονη κριτική για το ρόλο που διαδραματίζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ασκεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας την ανάγκη να μειωθεί ο ρόλος τους, καθώς «κάποιοι θεώρησαν ότι ο «ανθρωπισμός» τους βολεύει για να βγάλουν χρήματα», σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews.

Επίσης, αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.

«Θα πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός, δηλώνοντας εν τούτοις ότι υπάρχουν πολλές ΜΚΟ που λειτουργεί πραγματικά με ανθρωπιστική αντίληψη.

Όσον αφορά τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων από τη χώρα μας, τόνισε ότι «εάν συσσωρευτούν μεγάλοι αριθμοί, θα υπάρξει εξαθλίωση στον ίδιο μας τον πληθυσμό και αυτό φυσικά δεν πρόκειται να το ανεχτούμε».

Τέλος, σχετικά με τη διαρροή των WikiLeaks, υποστηρίζει ότι «διάφοροι κύκλοι που προσπαθούν να εφαρμόσουν παλιές πολιτικές για να υλοποιήσουν τη δική τους πολιτική δεν θα συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση» και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα.Σχόλια