Ν. Βούτσης: «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών»

Ν. Βούτσης: «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών»

Με φουλ ρυθμούς αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι η Βουλή, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στην αναμονή βρίσκονται σειρά σημαντικών νομοσχεδίων, η ψήφιση των οποίων, θεωρεί η κυβέρνηση, θα δώσει το έναυσμα για την εκκίνηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημαντικά νομοσχέδια όπως, αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτες καταθέσεις ή κοινωνική οικονομία, έμειναν πίσω εξαιτίας του ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα και να συνεχιστεί κανονικά η Ολομέλεια.

Προσέθεσε δε ότι η καθυστέρηση νομοσχεδίων που ήθελε η κυβέρνηση να προχωρήσουν, εντάσσεται σε ένα κλίμα που καλλιεργούσαν ορισμένες πλευρές των δανειστών, οι οποίοι, όπως είπε, «δεν μας αφήνουν να τα φέρουμε πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Αιτιολογώντας την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου λίγες μέρες πριν το Eurogroup, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η καθυστέρηση του δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο, πέρα από την προπαρασκευαστική διαδικασία, που όπως είπε, «είναι δύσκολη και χρονοβόρα». «Άλλο τι συμφωνούμε στο Χίλτον και άλλο τι πρέπει να αποτυπωθεί στον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον «δημοσιονομικό διορθωτή», ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για σύνθετη διαδικασία που θα αποτυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης για το πώς θα γίνεται. «Θα το γνωρίζουμε εγκαίρως. Υπάρχει η ιδέα, και προληπτικά η εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και να προλαβαίνει αυτές τις διορθώσεις. Θα λαμβάνονται μέτρα προληπτικά ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να γίνεται» ενεργοποίηση του ?κόφτη?, συμπλήρωσε.Σχόλια