Ν.Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση

Ν.Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση, στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, διατύπωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το χρέος χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικού εξαναγκασμού σε βάρος της Ελλάδας.

«Δεν νομίζω ότι θα χαθεί η αξιολόγηση, απλά θα χαθεί λίγος χρόνος. Το χρέος χρησιμοποιείται σαν ένα όργανο πολιτικού εξαναγκασμού» είπε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ενώ στράφηκε κατά της Γερμανίας και προσωπικά κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, λέγοντας: «Ο κ. Σόιμπλε χρησιμοποιεί το χρέος και για την πολιτική κυριαρχία επί της Ελλάδος με έναν τρόπο, μια πολιτική επιρροή, αλλά και για να έχει τα δικά του οφέλη στο εσωτερικό της χώρας του».

Ο αν. υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι η σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας είναι απόλυτα αληθινή, υπογράμμισε ότι η φημολογούμενη πρόταση του ΔΝΤ για «πάγωμα» της αποπληρωμής των επιτοκίων μέχρι το 2040, μόνο όφελος μπορεί να προκαλέσει στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως «η Ελλάδα θυσιάστηκε προς όφελος μερικών τραπεζών».

Σχόλια