Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο «αντάρτης» Μηλιός

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο «αντάρτης» Μηλιός

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Μηλιός εξηγεί γιατί αποδέχθηκε τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πρόκειται για μία απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, η οποία προκάλεσε αίσθηση και ο «αντάρτης» Μηλιός προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γράφωντας:

Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Μήλιος: Νέος πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών – Ρεπορτάζ: Επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ;Σχόλια